You are currently viewing Arbetarbladet Dinners satsar på Gävle Bro

Arbetarbladet

Dinners satsar på Gävle Bro

Företaget Dinners vill rusta upp Gävle Bro. En ny konferensvåning, ett lågprishotell och nytt utseende på fasaderna ingår i planerna.– Vi måste göra något åt det och förnya, säger Georg Häselbarth, chef för Dinners.

Gävle Bro stod färdigt 1987 och var tänkt att bli mer än ett ställe där man kunde äta mat och tanka bilen. Det skulle bli ett skyltfönster för att locka folk in till Gävle och från början fanns en turistinformation med två värdinnor och reklammontrar som Gävleföretag kunde annonsera i. Men sedan en tid har det nästan fallit i glömska.

– Vi vill utveckla området i sin helhet och göra det till en skyltplats för Gävle igen. Det ska vara mer av ett servicecenter än vad det är i dag, säger Georg Häselbarth.

Dinners har redan inlett rusten av Gävle Bro genom att riva ut den gamla inredningen och sätta in ny. Innan sommaren vill man också snygga till fasaden, som inte längre ser så modern ut.
Men på sikt har företaget mer storslagna planer, bland annat att bygga en våning till med konferenslokaler för företag. Ett nytt lågprishotell i närområdet tillhör också framtidsvisionerna, liksom att utbudet av mat och fika ska bli mer varierat. Företaget är berett att satsa flera miljoner kronor.
Dinners är ett familjeföretag som finns på tre ytterligare platser i Sverige och en i Tyskland.

– I Arboga sätter vi om en månad igång en liknande satsning som vi vill göra i Gävle, berättar Georg Häselbarth.
28 mars har Dinners och Gävle kommun bjudit in till ett frukostmöte där planerna ska presenteras för företag och organisationer.
– Vi är angelägna om att få igång ett engagemang från Gävleborna och få in fler förslag. Vi kanske inte realiserar allt men vill gärna ha bra idéer, säger Georg Häselbarth.

Nils Holmqvist
026-15 93 44
nils.holmqvist@arbetarbladet.se
Publicerad 5 mars 2012