You are currently viewing Mariestads-Tidningen: Dinners satsar i Mariestad
Mariestad öppnar snart.

mariestads tidningen

Dinners satsar i Mariestad

Den svenska restaurangkedjan Dinners etablerar sig i Mariestad. Utöver restaurang kommer anläggningen, ett stenkast från E20, att omfatta godisbutik, coffeshop och en form av lanthandel. Längre fram finns planer på tankstation och hotell.

– Mariestad blir en meeting point där vi kopplar samman flera olika koncept, säger Dinners VD Andreas Hässelbarth.
Dinners är ett svenskt familjeföretag grundat 1990. Bolaget tillhörde en gång i tiden Åhléns-kedjan och drev vägkrogar på en rad orter i landet, bland annat Götene.
– Men det är historia. Numera äger vi och driver våra anläggningar i egen regi, konstaterar grundaren Georg Hässelbarth.

Idag finns Dinners på fyra orter: Arboga, Enköping, Gävlebro och Ödeshög. Närmsta åren är planen att öppna fem-sex nya anläggningar. Först på tur står alltså Mariestad. På onsdagsförmiddagen undertecknades kontraktet för en etablering i Haggården.

– Vi tror starkt på Mariestad och kommunen har visat stort engagemang. Jag upplever att båda parter strävar mot samma mål; att skapa något bra till gagn för både kommuninvånare och vägtrafikanter, säger Georg Hässelbarth.
Med över 50 års erfarenhet i branschen har han sett snabba växlingar inom vägrestaurangmarknaden.
– Vi måste erbjuda mer än bara mat. Det sociala umgänget är en viktig del i dagens samhälle; genom att knyta samman olika koncept skapas en Meeting point där ung som gammal kan mötas.

Läs hela artikeln här >>
Läs hela artikeln här >>